Vardalsåsen

Leter du etter et nytt og lett tilgjengelig turområde som du ikke har utforsket? Ta en titt på Vardalsåsen. Dette store åsområdet befinner seg i hovedsak innenfor Gjøvik kommunes grenser, men strekker seg også inn i Vestre Toten og Søndre Land. Vardalsåsen kan tilby fine naturopplevelser til alle årstider. Et godt utgangspunkt er Osbakken pensjonat ved Skumsjøen.

Sommerstinettet er variert og tett, godt merket og vel tilrettelagt, ikke minst takket være "Åsløypas venner"s gode dugnadsinnsats. Stiene er blåmerket. Er du ikke kjent på åsen så er det lurt å benytte seg av det oversiktlige turkartet som er utarbeidet. Dette kan du skrive ut ved å gå inn på Åsløypas venners nettside.

Vardal grunneierlag kan tilby elgjakt, rådyrjakt, harejakt og storfugljakt.

 

Grunneierlaget er delt inn i 10 jaktterreng for elg. De siste årene har det vært felt 70 - 80 dyr. Det selges mellom 70 og 100 jaktkort på rådyr. Hjortebestandet er også noe økende. http://vardalgrunneierlag.no/jakt/index.html 

Vardal grunneierlag kan tilby fine fiskeopplevelser i flere flotte vann og elver. Elgsjøen, Kastadtjernet, Kulltjernet og Skumsjøen byr alle på flotte fiskeopplevelser.

Vardal Grunneierlag er med på en felleskortordning i Gjøvik kommune, og det blir utført kultivering og tilretteleggingsordninger.