8. des, 2019

Tid for å gi et tilbud

Hei alle sammen. Nå har jeg passert 135000 visninger av min hjemmesside. Håper at dere som er innom liker det dere ser. Jeg tenkte kanskje at noen av dere kanskje ønsker å ha et bilde på veggen. Om det er noen av dere som ønsker dette, så har jeg nå åpnet en egen side med prisliste. 

25. okt, 2019

Mørkets alle muligheter

Nå har vi hatt en tid med bare regn og gråvær. Ikke akkurat de mest ideele forholdene for å være ute. Ikke er det så mange motiver å ta bilde av når alt bare er grått. Men med stille vær, blanke of skinnende sjøer osv, er det like vel muligheter. Den siste tiden har jeg vært ute på kvelder for å ta bilder. Med litt høyere ISO og lukkertid, blir det like vel brukbare bilder.

17. okt, 2019

Tekst

I disse gråværsdager er det ikke mange motiv å ta bilder av, men en kveld var jeg ute og tok noen bilder mens det var vindstille og tåke. Lysene speiler seg fint i vannet selv om tåka lå tjukk. Jeg tok med meg mitt a 77 kamera og vidvinkelen og reiste ned til Mjøsa. Mkjøsbrua er opplyst og gir fine farger i vannet. Må si at jeg synes at mange av bildene jeg tok den kvelden ble brukbare trass i tjukk tåke. Dere kan selv bedømme bildet jeg har lagt ved her.

9. okt, 2019

Speilbilder

Høsten er vel kanskje den tiden av året som gir de fineste speilbildene. Når vinden har løyet og himmelen er klar og evt blå, så ligger det til rette for å kunne ta flotte speilbilder ved vann og elver. Lyset har helt klart stor betydning for å få fine bilder. Jeg har i løpet av høsten vært ute og tatt en del bilder ved ulike vann. Kvelden med månelys er også et ypperlig tidspunkt på å ta flotte bilder. Jeg bruker gjerne en vidvinkle linse for å få de beste bildene, men kan også bruke hvilken som helst linse. Innstilling på kamera kan variere, men bruker gjerne å sette innstillingen på P, lav iso og kort lukkertid. Her er det bare å eksperimentere,

3. okt, 2019

Høstens fine farger

Man må passe på  nå, som vi har så flotte farger i naturen. I går kveld og ettermiddag var jeg en tur ute og fikk noen flotte opplevelser. Alt fra speilbilde i vann, flott solnedgang og 2 små ender som kom svømmende fra andre siden av vannet og kom helt opp til hvor jeg stod.