Bildet er tatt ved veien til Skumsjøen i Vestre Toten

Under fanen "bloggnytt", vil dere finne de siste bevegelser på min hjemmeside

30. apr, 2015

Min andre hjemmeside:

 • Vår vakre natur. Den gir meg glede, overskudd og får meg til å tenke klart.

  Skjønnheten i trærne,
  Luftens myke drag,
  og duften av gresset
  taler til meg.

  Fjellets topp,
  Himmelens buldrende torden,
  Havets rytme,
  taler til meg.

  Stjernene som blinker svakt,
  Morgentimenes friskhet,
  duggdråpene på blomsten,
  taler til meg.

  Flammenes styrke,
  solens gang over himmelen,
  og livet som aldri forsvinner,
  de taler til meg.
  Og mitt hjerte jubler.
  Høvding Dan George

 • Min fortelling om naturens gleder

  Det viktigste de voksne kan gjøre for sine barn, er å la dem få oppleve gleden av å få være ute i vår vakre fauna og la dem få kjenne det naturen kan gi!!!!

  For meg begynte turer i skog og mark allerede da jeg var 14 dager gammel. Litt tidlig for å få noe inntrykk av naturen :)

  Men det jeg husker veldig godt var de turene jeg hadde med Onkel Kåre og tante Jorunn til Femundsmarka. Jeg var vel omkring 5-6 år den gangen. Det var ikke noen lange turer, men en søndagstur for å kose seg med mat og drikke. Ikke var vi langt fra veien heller. For onkel var det viktig å finne tørr furukvister så vi fikk laget bål til kaffen og pølsene. Det at turen ikke ble for lang og slitsom var nok grunnen til at jeg den dag i dag savner disse turene. Jeg kan ennå kjenne lukten av bålet i nesen og smaken av den gode maten. Det virker som om det var i går. Skulle gjerne ha betalt mye for å fått vært med onkel Kåre på en slik tur igjen.....

  Om sommerene var jeg så heldig å få være på setra med mor og far. Jeg var der hele sommeren smmen med dem. Selvfølgelig var det ensomt til tider, men det jeg sitter igjen med i dag, er alle de flotte naturopplevelsene som jeg hadde. Tenker på all nærheten jeg fikk med dyr, fugler og vakker natur. Husker blant annet Ekornet "Siri" som kom hver morgen kom for å spise nøtter av hånda mi. Tenk å våkne om morgenen og høre småfuglene som satt utenfor vinduet og sang,

  I helger og ferier tok mamma og pappa med oss barna på telttur. Da fikk vi fiske, spikke seljefløyte, lage pølsepinner, flette korger osv. Det var godt å høre regnet tromme sin sang på teltduken når du skulle sove, for så å våkne til sol og blinkende vann. Herlig!!!!
  Etter som man ble eldre begynte jeg og reise på turer alene og sammen med kamerater. Det var både jaktturer og fisketurer. Da fikk vi bruke de erfaringer og lærdom som våre foreldre og slektninger hadde lært oss.
  I det militæret var jeg så heldig å få tjenestegjøre i Finnmark. Her fikk vi oppleve storslått natur og erfare hva naturen har av krefter. Her lærte vi å respektere hva moder jord kunne gi. Bare det å sove ute i over -40 kuldegrader var en god erfaring å ta med seg.

  Jeg ble så fasinert av naturen, midnattsolen og flotte fiskemuligheter, så jeg ble like godt boende der i 11 år etter tjenesteslutt.

  Dette ble 11 år med med utrolig flotte naturopplevelser. Her fikk jeg oppleve alt fra Laksefiske, skuter-turer langt inne på viddene, plukking av fugleegg i fjæra, overnatting i Gammer og Lavvo. Disse årene var nok de beste for en naturelsker som meg. Så jeg kan trygt hevde at den som ikke har opplevd naturen i Finnmark har ikke opplevd det beste som landet vårt har å by på.

Med vennlig hilsen

Morten Løkken